aebler3

Æblehøst… Hvor mange “pletter” ser du?

Æblehøsten er over os, dette – mit første blogindlæg – bliver skrevet til lyden af æblegumlen…..Når vi plukker æblet fra træet eller samler det fra jorden, vil de fleste af os sandsynligvis registrere, at der er en plet eller to, hvorefter vi vender æblet og fokusere på siden uden pletter, klar til at blive spist, Uhm!

Jeg oplever somme tider, at vi i vores arbejdsliv holder meget fast i eventuelle “pletter”. Ting, vi ikke synes fungerer optimalt, får forholdvis meget opmærksomhed. Af og til kniber det med at vende “æblet” og påskønne alle de ting, vi faktisk synes, fungerer på arbejdspladsen.

Naturligvis skal vi arbejde med “udfordrende pletter” løse op for eventuelle problemstillinger og finde nye veje.

Samtidig vil jeg meget gerne slå et slag i æblemosen for, at vi også lægger mærke til alt det, der fungerer. Siger tak til kolleger og medarbejdere for en god indsats, siger højt, at vi sætter pris på maden i kantinen eller den måde et møde er blevet ledet på.

Påskønnelse smitter dem, vi roser og giver positiv feedback, og samtidig smitter vi os selv med glæde og tilfredshed, når vi påskønner og viser vores taknemlighed.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.